Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiebestemmingen: Apulie

Apulië

Puglia (Apulië) is een zeer lang en smal gebied (gemiddeld 50-60 km breed), omringd door twee zeeën, de Adriatische en de Ionische Zee, vandaar de lange varieerde kustlijn (ongeveer 800 km, zwemmen percentage dicht bij 98%). Tegelijkertijd is het de minst bergachtige regio van Italië - want er zijn slechts de noordwestelijke bergen van Monti Dauni (hoogste berg Monte Cornacchia, 1152 m). De spectaculaire schiereiland Gargano heeft een mooie kustlijn en de hooggelegen plateaus (de Murge) daalt af in de richting van de Salento schiereiland en de Adriatische Zee.

Puglia van noord naar zuid
Niet alleen snel haasten op via de Autostrada del Sole, dan kunt u vertragen en te bezoeken Puglia in vrede. U vindt aan het begin van een uitgestrekte vlakte, met uitzondering van de Gargano, de thuisbasis van het nationale park van de zelfde naam (die de spectaculaire Tremiti eilanden omvat): karakteristieke vegetatie, de zeer dichte en schaduwrijke bossen van Umbrië, - uit te breiden tot de Sclerofiele vegetatie van de Middellandse Zee.
Het Parco Nazionale del Gargano hoofdkantoor is in Monte Sant'Angelo (Heiligdom van de Aartsengel Michael, World Heritage Site).
De kust van Gargano, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië, is over het algemeen rotsachtig, met weinig dorpen, zoals Peschici - mooi als een fort boven de zee - maar met vele baaien met zandstranden.
Op naar Vieste waar u nog kunt zien dat de traditionele Trabucchi, antieke vissen woningen gebouwd te bewonderen. Vieste heeft een prachtige oude stad en dankt zijn populariteit vooral zijn pittoreske roze en zilveren zandstranden in het noorden, de monumentale rock "Pizzomunno" en de unieke charme van de natuurlijke baai van Vignanotica.

Verder naar het zuiden de kust is laag en zanderig, met ondiep water; we ontmoeten Margherita di Savoia (Europa's grootste zoutpannen, warmwaterbronnen). Niet ver landinwaarts is het Castel del Monte, een UNESCO World Heritage Site, een beroemde en elegante achthoekige gebouw, in de 13e eeuw. Frederik II. Gebouwd. Misschien is er weinig bekend dat Friedrich II (Staufer-Kaiser) in belangrijke mate bijgedragen aan de verbetering van het mooie paard fokken Murgese, vooral op het gebied van Martina Franca en Noci.
Volgende is Trani en haar belangrijke Romaanse kathedraal in zeer indrukwekkende locatie aan de kust. Bari, waarvan het oude centrum bevat alle belangrijke bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van San Nicola, waar het stoffelijk overschot van de heilige (nog steeds is hij de patroonheilige van de kinderen) worden opgeslagen.
Hieronder vindt u observeren de Murgia, een plateau van voornamelijk middelgrote heuvels die parallel loopt aan de Adriatische kust, ziet - een indrukwekkend decor voor vele plaatsen. Alberobello (UNESCO World Heritage Site, met zijn 1.400 Trulli), Locorotondo, Martina Franca, Cisternino (één van de "mooiste dorpen van Italië" vanwege de middeleeuwse dorp) zijn de meest bekende centra van de Itria-vallei, het "huis van de trulli "- een onvergelijkbare harmonieuze en fantasierijke gebouwd gipsplaten huizen, sommige met krijt tekeningen op de sprookjesachtige kegelvormige daken.

Onze reis naar het zuiden, kan ofwel gaan langs de "weg van de extra vergine olijfolie" met centra zoals Ceglie en Ostuni (de "Witte Stad", die opvalt tegen de hemel bijna als een luchtspiegeling) of langs de kust worden voortgezet weg naar het beschermde gebied van de duinen te bewonderen. Ten zuiden van Brindisi naar Otranto (kathedraal met prachtige mozaïekvloer van ca. 1.600 vierkante mtr. Een grote afbeelding van de Tree of Life), wordt de kust bezaaid met Saraceense torens. Nu wordt de kust rotsachtig met prachtige grotten (Grotta Zinzulusa) waar u in het charmante natuurlijke achterland van de Salento kunt drinken. Majestueuze olijfbomen met gedraaide stammen, kleine percelen gescheiden door droge stenen muren en talrijke oude masserie (forten vergelijkbaar met boerderijen uit de 16e eeuw -.18).

Binnenkort kunt u steden als Lecce ontdekken - Hoofdstad van de unieke architectonische barokke stijl - en een verborgen Salento, gekenmerkt door ondergrondse monumenten, vroegchristelijke kerken, grotten en Hypogeum oliemolens. Aan de Ionische kust tot Gallipoli (een van de mooiste stranden van Salento), ontmoeten we weer rotswanden, onderbroken door witte zandstranden die in de buurt van Taranto en omringd door dennenbossen. We zijn in de Magna Grecia (Groot Griekenland) - In het land van grotwoningen (Park "Terra delle Gravine") Belangrijke steden Massafra (grotwoningen en kerken), Mottola en Grottaglie (bekend om zijn aardewerk productie).

Weer en klimaat in Puglia
Het klimaat in Puglia is typisch mediterraan met warme, winderige en droge zomers en milde winters. Neerslag valt in de late herfst en de winter, met de kans dat een partij van sneeuw geconcentreerd op de Murgia plateau gebied.

Puglia Evenementen en Festivals
Puglia is een regio met een sterke diepe religieuze tradities, vooral in de zomer, zijn er vele traditionele feesten en vieringen.

U bent speciaal en we willen ervoor zorgen dat uw vakantie in Puglia ook een bijzondere ervaring zal zijn!

Apulie, ontdek de mooiste en de meest bekende plaatsen

Beld van Cisternino

Cisternino

...

DETAILS
Beld van Martina Franca

Martina Franca

...

DETAILS
Beld van Ostuni

Ostuni

...

DETAILS
Sitemap | Nieuwsbrief | Contact | Help | Pers | Blog | Affiliate | Colofon | Voorwaarden |
Wij accepteren betalingen met credit card Credit Card