Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiebestemmingen: Piemonte

Bent u op zoek naar vakantie-ideeën, toeristische attracties, reistips, een goed onderhouden vakantiehuis of appartement voor uw vakantie in Piedmont?

Piemonte: Het land van melk en honing voor fijnproevers en wijnliefhebbers, maar ook voor wandelaars en het strand-zoekers.

De regio Piemonte is gelegen in Noord-Italië en grenst in het noorden aan Zwitserland (kantons Wallis en Tessin), in het westen door Frankrijk (Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur), in het zuiden van de regio Ligurië, aan de zuidoostkust van de regio Emilia-Romagna, in het oosten van de regio Lombardije en in het noordwesten van de regio Valle d'Aosta.
In Piemonte, het landschappelijk diverse regio - zal van hoge Alpentoppen van de Monte Rosa op de Reisfelern van Novara, door de glooiende heuvels van de Monferrato aan de Povlakte u een gevarieerd aanbod voor vakantie verblijven, culturele reizen en culinaire rondleidingen vinden.

Neem een vakantie in een van onze geselecteerde vakantiehuizen of appartementen. Het is een ideaal uitgangspunt voor het zelfstandig verkennen Piemonte.

Wij willen presenteren u een aantal bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen.

Wandelen, zwemmen en lekker eten
Een goed ontwikkelde gebied voor toeristen rond het Lago Maggiore en het omliggende platteland, waar gastronomische liefhebbers van wijn kunt genieten van bijvoorbeeld Barolo en Barbaresco en natuurlijk truffels. Het seizoen begint met de truffel oogst in oktober.
Om te wandelen de hele Alpengebied van Piemonte is perfect. Vooral de 55-daagse lange afstand trail Grande Traversata Delle Alpi (GTA) en de Via Alpina Toegewijd, die zijn erg populair. Ook zijn er in de regio vele paden naar de spits bekend als de Giro di Viso en de Giro delMarguareis en meer routes in de vallei regio's zoals de Percorsi Occitani in de Maira vallei en Alta Via in Susa Vallei.

Cultuur en bezienswaardigheden in Piemonte
Piemonte is rijk aan artistieke en culturele schatten. De bekendste gebouwen zijn de barokke representatieve gebouwen van Turijn, zoals het Palazzo Reale, Palazzo Madama, de San Lorenzo kerk.
In Stupinigi is het Palazzina di Caccia. In de late Renaissance de Sacro Monte (dt: heilige berg) van Varallo. Vanaf de Middeleeuwen, de Abdij van Staffarda en het kasteel van Manta. Van de romaanse periode het klooster van San Giulio in Lake Orta op het eiland van Orta San Giulio. Op het Lago Maggiore de Borromeus-eilanden zijn de grootste attracties, vooral de Isola Bella - een barok paleis eiland met tuinen met meerdere verdiepingen, die altijd verbazen de reizigers.

Winter Sport en Tour de France
De belangrijkste skigebieden van Piemonte zijn Limone Piemonte, Sestriere en Bardonecchia. Sestriere is regelmatig plaats van de Alpine Ski World Cup races; Ook hier is de Alpine Ski World Championship 1997 plaatsvond. Bij de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn, werden de alpine ski wedstrijden gehouden in Sestriere.
Sestriere was in voorgaande jaren altijd een deel van de Tour de France. Naast de vier fasen aankomsten en drie kruisingen van de pas ook drie fasen gestart in het dorp.
In Piemonte ook enkele van de belangrijkste Italiaanse bedrijven hebben hun hoofdkantoor, waaronder autofabrikanten Fiat en Lancia (zowel in Turijn), naast het voedsel fabrikant Ferrero in Alba en het elektronicabedrijf Olivetti in Ivrea. Naast de moderne industrie in en rond Turijn, wol verwerking in Biella en landbouw van groot belang: in het dal Po, naast rijst, eenderde van de Europese rijstproductie komt hier worden groenten en fruit geteeld, het heuvel gebieden bieden wijn en hazelnoten, in het noordwesten van Piedmont grenzend aan de Valle d'Aosta vee fokkerijen worden gevonden.

U bent speciaal, en we willen helpen, om uw vakantie in Piemonte is een onvergetelijke ervaring!

Piemonte, ontdek de mooiste en de meest bekende plaatsen

Beld van Baveno

Baveno

Baveno is een klein stadje met 4888 inwoners (2012) op de westelijke oever van het Lago Maggiore in de Italiaanse provincie Verbano-Cusio-Ossola (VB), regio Piemonte. De naburige gemeenten zijn Gravellona Toce, Stresa en Verbania. Het d ...

DETAILS
Beld van Casale Corte Cerro

Casale Corte Cerro

Casale Corte Cerro is een dorp met 3441 inwoners (vanaf 2012) in de provincie Verbano-Cusio-Ossola (VB), regio Piemonte. Het dorp Casale Corte Cerro ligt op een kleine heuvel vlakbij het stadje Gravellona Toce aan het Lago Maggiore. ...

DETAILS
Beld van Lesa

Lesa

Lesa is een vrij kleine stad aan het Lago Maggiore, met ongeveer 2350 inwoners (2010). Het ligt op de westelijke oever van het Lago Maggiore in de Italiaanse provincie Novara (NO), regio Piemonte. De gemeente b ...

DETAILS
Beld van Meina

Meina

Het dorp Meina heeft ongeveer 2500 inwoners (2011) en is gelegen aan de Italiaanse westkust van het Lago Maggiore, en behoort tot de provincie Novara in de regio Piemonte. Meina aan het Lago Ma ...

DETAILS
Beld van Mergozzo

Mergozzo

Mergozzo is een gemeente met 2211 inwoners (vanaf 2012) in de provincie Verbano-Cusio-Ossola (VB), regio Piemonte. Het dorp ligt op een hoogte van 196 meter boven de zeespiegel in de Val d'Ossola. Mergozzo ligt naast het me ...

DETAILS
Beld van Stresa

Stresa

Stresa is een kuuroord met 4.758 inwoners (vanaf 2012) in de provincie Verbano-Cusio-Ossola op de westelijke oever van het Lago Maggiore (Piemonte) op de Simplon spoorlijn Domodossola - Milaan. Stresa ligt op 200 meter boven de zeespiegel en he ...

DETAILS
Beld van Verbania

Verbania

Verbania is een stad met 30.310 inwoners (2012) in de regio Piemonte in Italië. Gehuchten van Verbania zijn Antoliva, Bieno, Biganzolo, Cavandone, Fondotoce, Intra, Pallanza, Possaccio, Suna, Torchiedo, Trobaso en Zoverall ...

DETAILS
Sitemap | Nieuwsbrief | Contact | Help | Pers | Blog | Affiliate | Colofon | Voorwaarden |
Wij accepteren betalingen met credit card Credit Card