Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiebestemmingen: Molise

Bent u op zoek naar een goed onderhouden vakantiehuis of appartement, interessante tips over bezienswaardigheden, en alle nodige informatie om uw vakantie door te brengen in Molise met de zacht hellende heuvels naar de lange zandstranden van de Middellandse Zee?

Molise een vakantie voor vreugdevolle ontdekking

Iedereen die is geweest in Molise mag alleen zijn lange zandstranden of de grote nationale parken in de bergen herinneren, die eigenlijk behoren meestal tot de Abruzzen. Maar degenen die rond te rijden tussen de kristalheldere zee en de bergen van Mount Meta in Isernia, Gran Sasso en Monte Matese, richting Campanië ontdekken ook een prachtig landschap, waar de glooiende heuvels van elkaar en op die wijngaarden en olijfbomen op een rij te volgen . Het is een deel van Italië, die is weg van het massatoerisme en beloont het voorzichtiger reiziger met een schat aan fascinerende indrukken en ervaringen. Molise is een autonome regio sinds 1963, voordat het behoorde tot de Abruzzen.
In Molise vindt u een selectief aanbod van accommodatie te vinden waaronder appartementen, hotels, villa's met zwembaden, vakantiehuizen met honden en boerderij-hotels (Agriturismo), of aan de kust of in de meer traditionele dorpen.

Excursies en rondleidingen in Molise

Wij bieden u suggesties voor bezienswaardigheden en excursies, geschikt voor het hele gezin. Bij ons leer je tips voor een vakantie in Molise, bijvoorbeeld dat Molise, met zijn glooiende heuvels is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Een bijzonder unieke eigenschap is de Tratturo in Molise. Deze oude schapen parcours bestaat uit een netwerk van paden gebruikt door herders en hun schapen al meer dan 2.500 jaar.

Interessante Plaatsen

Ervaar het scenario van een uniek landschap in "Alto Molise" met zijn hoge bergketens, de ongerepte natuur, de rustige bergdorpjes en "Basso Molise" met de glooiende heuvel landschappen, wijngaarden en de kust. Molise is de perfecte plek voor zowel een actieve strandvakantie vol sport en een culturele vakantie. Op toeristisch Molise is echter grotendeels onaangetast - een tip voor Italiaanse liefhebbers- en nodigt u uit om te ontdekken:
-In Alto Molise in het noordwestelijke deel van de provincie Isernia, op de grens met Abruzzo, is Monte Meta, die ook deel uitmaakt van het Nationaal Park van Abruzzo. De vallei van de rivier de Volturno is een van de meest schilderachtige gebieden van de Molise. Hier het dorp Castel San Vincenzo ligt hoog boven een smaragdgroen meer.
-Scapoli Is slechts een steenworp afstand, de stad van de Zampogna (een variant van de doedelzak), de traditionele muzikale instrument van de regio Molise. Hier een Doedelzak festival wordt op de laatste zondag van juli met een kermisexploitanten en een markt. Ook bezienswaardig is de Doedelzak Museum (Zamponga museum).
-In Het hart van het oude Samnium, in het noordelijke deel van de provincie Isernia is ook een van de belangrijkste archeologische sites in Zuid-Italië, met de hoogste amfitheater in Italië, Pietra abbondante. De oude Bovianum Vetus was het heiligdom van de Samnieten.
-En Ook in dit deel van Molise, is er nog een attractie: de oudste klokkengieterij in de wereld in Agnone. Het werd gebouwd rond 1000 n. Chr. Het museum Marinelli toont de mooiste klokken van oude en moderne tijden.
-Op De grens met Campania is er nog een belangrijke berg: de Monte Matese. Hier is ook het huis van de Matese wolf, wilde orchideeën en indrukwekkende boeken. Het was hier op het moment van de Samnieten een belangrijk toevluchtsoord, "Saipinis". In de Middeleeuwen werd het genoemd Altilia. De archeologische site is gelegen met een prachtig uitzicht op het Matese.
-De "Basso Molise" in de provincie Campobasso wordt gekenmerkt door de zacht hellende heuvels zo ver naar beneden tot de lange zandstranden van de Middellandse Zee. De belangrijkste stad aan de kust is Termoli, met zijn prachtige oude stad. De bezienswaardigheid is de Saracenen, die werd gebouwd in de 16e eeuw te verdedigen tegen de Turken en piraten. In het nieuwe gedeelte van de stad vindt u uitstekende visrestaurants. Ten noorden van Termoli strekt zich uit tot Campo Marino en de zandstranden. Van Termoli bereikt u de Tremiti-eilanden per veerboot, maar ze behoren tot de regio Puglia. De eilanden zijn een paradijs voor duikers en watersporters. Bron: Wolfgang Pruscha - www.reise-nach-italien.de

Weer en klimaat in Molise

Het gematigde klimaat van de regio is mediterraan. De heuvels van Molise en Abruzzo bieden de wijngaarden van de beste voorwaarden voor een optimale groei. De combinatie van meestal kleigronden en de merkbare temperatuur tussen dag en nacht zorg ervoor dat de aromatische stoffen kunnen vormen en produceren druiven van uitzonderlijke kwaliteit en dat de wijnen hebben intense kenmerkende geuren.

Molise productiecentrum van modeontwerpers.

Wist u dat in Pettoranello di Molise, in de buurt van Isernia, het bedrijf Ittierre produceert en verkoopt wereld wijde van de bekende modemerken Karl Lagerfeld, Fiorucci en Galliano in Lizenz?

U bent speciaal en we willen ervoor zorgen dat uw vakantie in Molise ook een bijzondere ervaring zal zijn!

Molise, ontdek de mooiste en de meest bekende plaatsen

Sitemap | Nieuwsbrief | Contact | Help | Pers | Blog | Affiliate | Colofon | Voorwaarden |
Wij accepteren betalingen met credit card Credit Card