Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiewoningen en vakantiehuizen:
Mandello del Lario

Foto van Comomeer vakantie plaats Mandello del Lario Foto van Comomeer vakantie plaats Mandello del Lario Foto van Comomeer vakantie plaats Mandello del Lario

Mandello del Lario is een klein stadje aan het Comomeer in Lombardije, Italië en heeft ca.10.600 inwoners (2012). Het dorp ligt aan de voet van de Grigna Massif.

De stad werd gesticht door de Romeinen en was de zetel van de regering van de Lombarden. Hoewel de stad is vandaag een actieve industriële en ambachtelijke centrum is in staat om zijn historische karakter te behouden. De locatie van het resort heeft Mandello del Lario is  in een zeer bijzondere omgeving. De zomerhitte wordt gekoeld door drie luchtstromen. Ze heten Breva, Tivello en Montivo en komen uit het noorden, zuiden en het oosten van Grigna Massif.

Mandello del Lario is de Hauptsitz de Moto Guzzi, een onderdeel van de Piaggio Group sinds 2004. De windtunnel gebouwd in 1950 nog steeds te bezichtigen.

 Moto Guzzi fabriek museum -Museo Moto Guzzi 

Voor motorfiets vrienden een uitstapje maken naar de Moto Guzzi fabriek in Mandello del Lario Museum (tussen Varenna en Lecco) beveelt. Al bijna 80 jaar zal het werk geschiedenis fans vinden hier meer dan 100 serie modellen, evenals racemotoren tot 1957, de laatste race van het jaar Guzzi, na meer dan 3.300 overwinningen. Verder tal van motor en motorfiets prototypes te zien zijn. Terwijl het bedrijf feestdagen van 01-31 augustus en van 20.12. 2.01. gesloten. Open van maandag tot en met vrijdag van 15.00 bis 16.00 uur. Gratis toegang voor groepen. Info-Tel. 0341 709 267.

Bezienswaardig in de stad en buurt 

De Santuario della Madonna del Fiume (17 c.). . De parochiekerk van S. Lorenzo, herbouwd in de 17e eeuw; het toont elementen van een vroegere romaanse gebouw. Binnen waardevolle kunstwerken.

De kerk van San Giorgio met fresco's uit de 15e eeuw.

Wandelingen en trektochten  

Naar Zucco Petrusio 1674 m, het passeren van de Rif. Rosalba, ong. 5 uur tot Scudo Tremare 1947 m, op de Ponte di Ferro (Iron Bridge), via de Val del Cornone, langs de Rif. Elisa ongeveer 5 - 6 uur (voor alleen experts) .. Om Grigna meridionale, 2177 m, van Rongio over de Rif. Rosalba ongeveer 6-7 uur. Op de Grigna Settentrionale, 2409 m, wandelpad door het Val Meria, naar de Rif. Bietti, dan over de Bocchetta Releccio ca.6-7 uur.

Sehen Sie alle Ferienunterkünften in Mandello del Lario

Gevonden 1 Objekte

1
Foto van Comomeer Vakantiehuis Crotto_di_Somana_Mandello_del_Lario_20_Garten

Agriturismo Crotto di Somana Agriturismo Hotel / 7 Personen
Mandello del Lario, Comomeer, Lombardy

Onlangs gerenoveerde boerderij Agriturismo Crotto di Somana met wellnessgedeelte in een prachtige oude structuur in Mandello del Lario met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en het Comomeer.

Prijs per week ab 700 €1