Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Vakantiewoningen en vakantiehuizen:
Dervio

Foto van Comomeer vakantie plaats Dervio Foto van Comomeer vakantie plaats Dervio Foto van Comomeer vakantie plaats Dervio

Dervio is een rustig dorp aan de noordoostelijke oever van het Como Meer.

Het dorp aan het Como Meer heeft ongeveer 3000 inwoners (stand 2010), en behoort tot de provincie Lecco. Dervio ligt op ongeveer 25 km ten noordwesten van de provincie hoofdstad Lecco en zo'n 70 km noordwaarts van de miljoenen-metropool Milaan. De naastliggende dorpen zijn Colico (10 km noordwaarts) en Bellano (4 km zuidwaarts).

Dervio heeft een groot zeilcentrum, een station, een aanmeerstijger voor de veerboot met lijnverbinden met diverse andere dorpen aan het Comomeer. Langs het water loopt een mooie, kilometerslange boulevard met strand (kiezel), ligweiden, speeltuinen, bars, pizzeria's en diverse winkeltjes voor de dagelijkse behoefte.

Een aanrader is een tochtje op de smalle bergweggetjes in de vallei Varrone met in een indrukwekkend Alpen landschap en klein traditionele dorpjes, waaronder Premana (17 km) aan het einde van de vallei, bekend om haar zilverwerk en uitgangspunt voor mooie wandelingen in de Alpen.

Bezienswaardigheden in het dorp en de omgeving

Het dorp aan het Comomeer is in vier delen opgedeeld:

In Castello vindt men resten van een toren uit de 14e eeuw.

In het zuidelijke gedeelte van Dervio bevinden zich ruïnes van Castelvedro uit de 5-6e eeuw. Het fort staat op een dominante positie en uit de resten van de muren kan man zich inbeelden hoe groot het fort was. Een deel van een afweersysteem aan de oever van het Comomeer, om invallen van de barbaren uit het 'Rezien' af te weren.

In het Noordelijke gedeelte van het dorp bevindt zicht het oude vestigingsdorp Corenno Plinio met een machtige vestiging.

Ook bezienswaardig zijn de twee hoofdkerken van het dorp: Santi Pietro e Paolo uit de 11e eeuw en santi Quirico e Giulitta uit de 11e eeuw.

weitere Informationen

Sehen Sie alle Ferienunterkünften in Dervio

Gevonden 4 Objekte

1
Foto van Comomeer Vakantiehuis Oasi_de_Celti_Mono_Dervio_16_Pool

Casa Oasi dei Celti Mono Residence / 2 Personen
Dervio, Comomeer, Lombardy

Idyllisch gelegen in een baai aan de oostelijke oever van het Comomeer resort met groot zwembad en prachtig aangelegde appartementen, direct aan het meer met strand.

Prijs per week ab 376 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Miky_Secondo_Dervio_10_Balkon

Casa Miky Secondo Appartement / 8 Personen
Dervio, Comomeer, Lombardy

De ruime villa Miky Secondo in Corenno Plinio ligt in Dervio aan het Como meer met tuin, een klein verfrissend zwembad en directe toegang tot het meer.

Prijs per week ab 721 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Miky_Dervio_10_Balkon

Casa Miky Primo Appartement / 7 Personen
Dervio, Comomeer, Lombardy

De ruime vakantievilla Miky in Corenno Plinio-Dervio ligt direct aan het Comomeer. De villa heeft een tuin en een klein verfrissend zwembad, direct toegang tot het meer en een boothuis.

Prijs per week ab 721 €Foto van Comomeer Vakantiehuis Lilli_Dervio_10_Balkon

Casa Lilli Appartement / 4 Personen
Dervio, Comomeer, Lombardy

De elegante vakantiewoning Lilli in Corenno Plinio bij Dervio ligt direct aan het Comomeer en heeft een fantastisch uitzicht op het meer.

Prijs per week ab 483 €1