Italien Ferienhaus Kontakt Italien Ferienwohnung Newsletter Italien Ferienwohnungen Blog
Help & FAQ|Colofon| Voorwaarden|Huizen A-Z

Informatie over vakantie regio: Lake Maggiore

Op zoek naar een goed onderhouden vakantiewoning of een vakantiehuis voor een vakantie midden in de natuur en de rust van het Lago Maggiore?

Lago Maggiore, een vakantie om te ontspannen

Bij het Lago Maggiore vindt U een groot aanbod aan accommodaties in allerlei categorieën zoals appartementen, vakantiewoningen, vakantiehuizen, villa's met zwembad, vakantiehuizen waar huisdieren toegestaan zijn, agriturismo's en hotels. Ook biedt de regio Lago Maggiore een ruim aanbod aan kunst en cultuur, als ook een breed en gevarieerd aanbod aan wellness, sport, uitstapjes en winkels.

Uitstapjes en bezienswaardigheden bij het Lago Maggiore

Wij bieden U diverse suggesties voor uitstapjes en bezichtigingen. Daarnaast krijgt U bij ons tips van insiders voor een ontspannen vakantie bij het Lago Maggiore zoals dat Stresa een van de aantrekkelijkste dorpen aan het Lago Maggiore is en waar U van kunst en cultuur kunt genieten. Ook vertellen wij U openhartig over het landschap van het meer, over de Borromeus eilanden, de rotsen van Angera, waar U de mooiste zonsopkomst en zonsondergang kunt zien, en natuurlijk over de verschillende dorpen, zoals:

Ontdek ook het middeleeuwsedorp Cannobio, dat inmiddels tot het internationale toeristische centrum van het Lago Maggiore gegroeid is, dat tevens bezienswaardig is voor haar historie, maar ook vanwege de goede watersportmogelijkheden zoals zeilen, windsurfen of kitesurfen.

Wist U dat het kasteel 'Castelli di Cannera', die op magische wijze uit het meer herrezen zou zijn, eigenlijk twee ruïnes van een burcht zijn, die op twee kleine eilanden voor de kust van Cannera gebouwd werd en ook wel de eilanden van de rovers genoemd wordt?

Weer en klimaat van het Lago Maggiore

In de winter, wanneer het in de omliggende bergen ijzig koud is, heeft het meer een aantal beschutte hoeken, die zelfs in januari de lente laat snuffelen. En in de zomer, wanneer de po-vallei onder de zomerse hitte smelt, is er bij het Lago Maggiore een koele bries. In deze 'tuin van Europa' met z'n subtropische klimaat en mediteraanse sfeer met lichte inhammen en prachtige villa's met botanische tuinen is het klimaat zowel in de zomer als in de winter bijna mediteraans, dankzij de unieke topografische ligging.

Lago Maggiore: het meer van de inspiratie

De benaming: 'Il lago delle inspirazione' (het meer van de inspiratie), is niet toevallig. Al in de Middeleeuwen, in het begin van de 19e eeuw was het Lago Maggiore een favoriete bestemming, zeker voor kunstenaars, dichters en adelen zoals voor Stendhal, Charles Dickens en Lord Byron. Ernest Hemingways heeft volgens traditie in Stresa, enige hoofdstukken van zijn roman 'A farewell to Arms' geschreven.

U bent bijzonder, en wij willen daaraan bijdragen, dat uw vakantie bij het Lago Maggiore ook bijzonder wordt!

Hier is een selectie van villa's en appartementen Lake Maggiore


Klik hier om meer accommodaties zien Lake Maggiore

HOLIWAY NETWORK
Holiway DE | Holiway EN | Holiway NL | Holiway FR | Holiway IT | Holiway Aktiv | Selection Casarina | Ferienhaus Italien | Feriendomizile Sizilien | Feriendomizile Comer See | Comer See: Tourismus-Infos und Ferienwohnungen